Ev poğaçalarını kim sevmez ki. Hele fırından çıkmış ve sıcak sıcak ise. Bu zamanlar benim için en tehlikeli anlar aslıda. Farkında bile olmadan tepsinin yarısını silip süpürmüşlüğüm var:) Ya sizin?
1 küp yaş maya
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için;
Köy peyniri
Üzeri için;
2 su bardağı susam
2 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı su
Eriyen mayalı süt karışımını da karıştırdığımız bir önceki karışıma ekleyelim.
En son unu bir yandan yoğurmaya başlayarak ekleyelim.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat evin sıcak bir köşesine alalım.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde hamurlar kopartıp içine peynirden de ekleyip şekil verelim.
Ayrı bir yerde su ile pekmezi açalım.
Poğaça hamurlarını önce pekmeze ardından susama bulayıp tepsiye dizelim.
Poğaçaları önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
1 adet yumurta1 küp yaş maya
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için;
Köy peyniri
Üzeri için;
2 su bardağı susam
2 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı su
Ilık sütün içine şeker ve mayayı ekleyelim. Şeker ve mayanın
erimesi için bekletelim.
Yumurta, sıvı yağ,erimiş tereyağı,tuz,mahlep ve ılık suyu
karıştıralım. Eriyen mayalı süt karışımını da karıştırdığımız bir önceki karışıma ekleyelim.
En son unu bir yandan yoğurmaya başlayarak ekleyelim.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat evin sıcak bir köşesine alalım.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde hamurlar kopartıp içine peynirden de ekleyip şekil verelim.
Ayrı bir yerde su ile pekmezi açalım.
Poğaça hamurlarını önce pekmeze ardından susama bulayıp tepsiye dizelim.
Poğaçaları önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder