Sevgili cafe portakal da görmüştüm ilk defa. Hatta o ayki tuz biber sayısının kapağı oldu bu tatlı.
Benimde tekrar aklıma düştü tabi ki:)Şeklinde bir değişiklik yaptım sadece.
Bizim çocuklar Kozalak Pastayı pek sevdi. Bende kirpi kadayıfı kozalak şeklinde yaparak sevdikleri şekilde sunmak istedim onlara.
MALZEMELER
1 cup kadar yaş tel kadayıf
80 gr sütlü veya bitter çikolata.
Tel kadayıfları bir tavada (veya fırının ızgara kısmında 150 dereceye getirip) sık sık karıştırmak suretiyle kavuralım.
Kadayıflar çok çabuk kızaracağı için başından ayrılmadan sık çevirmek önemli.
Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritelim.
Kızarmış tel kadayıfları içine ekleyip her tarafı çikolataya bulanana dek karıştıralım.
Karışımdan tatlı kasığıyla dolu dolu alıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim.
Daha sonra buzdolabına koyup donana dek bekleyelim.
Bu şekilde uzun süre erimeden dayanabiliyorlar.
Bayram öncesi duyurulur.
Afiyet olsun.
5 yorum:
çok şıklar:)elinize sağlık.
değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık canım.Pek şirinler.Afiyetle
Teşekkür ederim Baharcım. Tarif için tekrar teşekkürler. Çocuklar böyle tatları pek bir seviyor..
Çok farklı ve lezzetli görünüyor. :) Ellerinize sağlık. Bu tür orjinal tarifleri vakit buldukça deniyorum. Bunu da deneyeceğim kısmet olursa.
Yorum Gönder