Bilmeyen yoktur bu salatayı. Günün menülerinin baştacı bir salatadır. Benim de kendime özel bir tarifim var tabi ki. Eğer bu salatayı ilk kez deneyecekseniz tarifi birebir uygulamanızı kesinlikle öneririm. Zira pek bir değişikliğe ihtiyacı yok bu salatanın.
Malzemesinin bolluğuyla göz dolduran, görüntüsü kadar tadı da harika olan bir salatanın sunumunda değişiklikler yapılabilir elbet. Tek kişilik kaselere konup ters çevrilerek de sunulabilir mesela :)
MALZEMELER
1 su bardağı baldo pirinç
1/3 çay bardağı riviera
1 limon suyu
Kornişon turşu
Konserve mısır
Havuç
Arzuya göre haşlanmış bezelye(Ben kullanmadım)
Dereotu ve maydanoz
Tuz
Havucu çok minik küpler halinde doğrayalım.
Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra üzerine bol tuz serpip sıcak su dökelim. Bu şekilde 30 dakika dinlendirelim.
Ardından soğuk su ile yıkayıp süzelim. Suyunun süzülmesi için 15-20 dakika bekletelim.
Pilav tenceresine rivierayı alıp pirinci ilave edelim. Kavurmadan 2 su bardağı sıcak su, tuz ve limon suyunu ilave edip pişirelim.
Pişen pilavın üzerine havucu serpip tencerenin kapağını kapatalım. Bir gece demlenmeye bırakalım.
Havuçlar bu şekilde çok hafif buharda pişiyor ve diriliğini kaybetmiyor :)
Ertesi gün kornişonları da küp doğrayalım.
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyalım.
Tüm malzemeleri pilava ekleyelim.
Gerekirse tuz ve sızma ilave edip servis edelim.
Afiyet olsun.
Malzemesinin bolluğuyla göz dolduran, görüntüsü kadar tadı da harika olan bir salatanın sunumunda değişiklikler yapılabilir elbet. Tek kişilik kaselere konup ters çevrilerek de sunulabilir mesela :)
MALZEMELER
1 su bardağı baldo pirinç
1/3 çay bardağı riviera
1 limon suyu
Kornişon turşu
Konserve mısır
Havuç
Arzuya göre haşlanmış bezelye(Ben kullanmadım)
Dereotu ve maydanoz
Tuz
Havucu çok minik küpler halinde doğrayalım.
Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra üzerine bol tuz serpip sıcak su dökelim. Bu şekilde 30 dakika dinlendirelim.
Ardından soğuk su ile yıkayıp süzelim. Suyunun süzülmesi için 15-20 dakika bekletelim.
Pilav tenceresine rivierayı alıp pirinci ilave edelim. Kavurmadan 2 su bardağı sıcak su, tuz ve limon suyunu ilave edip pişirelim.
Pişen pilavın üzerine havucu serpip tencerenin kapağını kapatalım. Bir gece demlenmeye bırakalım.
Havuçlar bu şekilde çok hafif buharda pişiyor ve diriliğini kaybetmiyor :)
Ertesi gün kornişonları da küp doğrayalım.
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyalım.
Tüm malzemeleri pilava ekleyelim.
Gerekirse tuz ve sızma ilave edip servis edelim.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Salatasız b,r çay sofrası düşünemiyorum..ellerinize sağlık,nefis oluyor bu salatada..
Yorum Gönder