31 Mart 2013 Pazar

AĞLAYAN PASTA

Klasik bir tarif olabilir ama sevmeyen var mıdır?
İnternette araştırdığınızda hemen hemen her blogda mevcut bu tatlı. Ama ben biraz farklı bir tarif belkide bir altarnatif sunacağım sizlere. Krem şanty tadı ile hoşbeş olmayanlara duyrulur.
Haydi pasayı ağlatalım:)
KEK İÇİN;
MALZEMELER
4 yumurta
1+1/3 cup un
1 cup şeker
1/3 cup süt
1  adetkabartma tozu
3-4 tbsp kakao
Üzerine;2,5 cup süt

Fırını 180 derece ye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım.
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Sırası ile st, kakao, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edelim. En büyük boy borcamı yağlayıp kek hamurunu kalıba dökelim.
Yaklaşık 30 dakika keki pişirelim.
Fırından çıkıp ılıyan kekimize süt yedirelim.
KREMA İÇİN;
MALZEMELER
1.5kg sÜt
1.5 su brd şeker
3 tbsp un
3 tbsp  buğday nişastsıa
150 gr tereyağı
1 vanilya
İçine;1 paket krem şanty
Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alıp çırpıcı ile ara sıra karıştırarak muhallebiyi pişirelim.
Muhallebi ılıyınca krem şantyi ekleyip çırpalım.
Islanmış olan kekimizin zerine muhallebiyi yayalım. Ve buzdolabına kaldıralım.
ÇİKOLATA SOS İÇİN
MALZEMELER
1 cup süt
3 tbsp şeker
1 tbsp kakao
1 tbsp nişasta
200 gr bitter çikolata
Küçük bir sos tenceresinde süt ve şekeri karıştırarak kaynatalım. Küçük bir kasede nişasta ve kakaoyu çok az su ile açalım. Süte ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Koyulaşınca ocağı kapatıp, ince kıyılmış çikolatayı ekleyelim, karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım. Sos ılınınca muhallebinin zerine yayalım ve keki tekrar buzdolabına alalım.

Benim tavsiyem bir gece beklemesi. Daha bir malzemeler keke işliyor ve donuyor.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık ben de üstünü krem şantiyle hiç sevmiyorum böyle çok daha güzel ve lezzetli olmuş sevgiler...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,bu pasta nefis oluyor..Sevmeyen, yoktur heralde..sevgiler..

Unknown dedi ki...

Bende methini duydum. Ama ne yedim ne de yaptım....Muhakkak yapacağım.